Evanghelia ce se citeşte astăzi în ritul roman (bisericile romano-catolice) este cea a vindecării unui demonizat din Capernaum.
După Evanghelia lui Marcu, această întâlnire cu demonizatul este la prima predică publică a lui Iisus, în sinagoga din Capernaum. Deci este practic prima ieşire publică a Domnului, prima confruntare a lumii cu învăţătura lui Hristos.
Ce strigă demonizatul la Iisus?
„Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te ştim cine eşti: Sfântul lui Dumnezeu.”
Dacă contemporaneitatea ar avea curaj, asta ar striga către Dumnezeu. Dar e mai puţin sinceră decât acel demonizat. E mult mai laşă- îşi bagă capul în pământ şi strigă: „Nu există Dumnezeu!”
Hristos a venit să piardă pe stăpânitorul acestei lumi. Menirea creştinilor este aceea de a spune nu acestui sistem de lucruri. Şi de aceea, strigătul lumii la fiecare întâlnire cu Creştinismul, chiar dacă de multe ori este mascat de politeţuri şi de diplomaţie, este unul de frică, duşmănie sau măcar de înstrăinare.

d8e698400a82ee328e185caa0f171104

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s