Astăzi este sărbătoarea Întâmpinării Domnului- aducerii şi închinării prunului Iisus în Templu de către Maria şi Iosif.
Ajuns în Templu, pruncul este întâmpinat de Dreptul Simeon şi de către proorociţa Ana, care îl recunosc pe Prunc ca Hristos, Mesia pe care îl aşteptau.

Prin Legea lui Moise, întâiul născut de parte bărbătească din familie era închinat Domnului, al lui Dumnezeu. O formalitate liturgică- prezentarea lui la Templu şi un sacrificiu ritualic la 40 de zile după naştere, „ridica” această afierosire care presupunea dăruire totală. Însă, desigur, exista deplina libertate a părinţilor de a se ocupa de copilul lor astfel încât acesta să fie cu adevărat afierosit Domnului, slujitor cu vocaţie particulară a acestuia.
E important ca măcar un membru al familiilor noastre să aleagă calea Domnului, devenind preot, monah, călugăriţă sau dedicându-şi viaţa de laic slujirii lui Dumnezeu şi Bisericii. Astfel fiecare familie şi-ar câştiga un rugător intens spre Dumnezeu iar Creştinătatea ar avea tot timpul, generaţie de generaţie, mulţi oameni dăruiţi cu adevărat slujirii, dedicaţi lucrării credinţei în lume.
Educaţia creştină este însă cheia. Şi această educaţie nu se poate oferi decât în familii autentic creştine, mai ales în vremuri ca acestea, în care credinţa este dată afară din şcoli şi societate (şi nu e bine să ne facem iluzia că vor fi vremuri mai bune).

download

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s