Ateu sau ateist?

Eu cred că nu există atei. A fi ateu este o sfidare a naturii umane, a ontologiei. Omul este prin structura sa o ființă religioasă. Și chiar și atunci când pretinde că nu crede în nicio formă de divinitate, comportamentul său este inevitabil unul religios. Ajunge repede să fabrice niște idoli: ”Rațiunea”, propriul ego, ”Știința”, etc.

Ateiști însă există. Pentru că ateismul este o religie- una fundamentată pe ura față de celelalte , pe frustrare și pe nevoia promovării/propovăduirii necredinței în Divinitate.
Îi vedeți pe ateiști. Ei nu sunt niște oameni cu o opțiune intelectuală ci cu o opțiune religioasă. Asemeni membrilor oricărei religii minuscule au nevoia de a își face prozeliți, de a își predica necredința în Dumnezeu dar credința religioasă în idolii ”Rațiune”, ”Știință”…..

ateism

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

9 comentarii

 1. […] via Ateu sau ateist? | Bogdan DUCA. […]

  Apreciază

  Răspunde

 2. Calin Nea Bunu 8 martie 2015 la 5:00 am

  Ateu – substantiv. Ateist – adjectiv. Mai deschideti DEX-ul sau incercati pe net. Ateul este un adept al ateismului. Cred ca aveti in cap ceva romano-engleza care va creaza confuzii.

  Apreciază

  Răspunde

 3. Hai sa scriem ca sa fim interesanti. Desi ateii (nu „ateistii”) au tot dreptul sa fie frustrati, pentru ca s-au saturat ca religiosii sa le faca viata grea, sa provoace razboaie si masacre in numele religiei, sa ii arda pe rug sau sa le taie gatul daca le este contrazisa credinta, sa le spuna cum sa se imbrace si cum sa faca sex, sa traga stiinta inapoi, etc, etc… totusi religiosii au frustrari mult mai mari. Refulate pe ceilalti…

  Apreciază

  Răspunde

  1. Ateismul a ucis mai mulţi oameni în 200 de ani decât religiile în toată istoria lor….

   Apreciază

   Răspunde

   1. Oare chiar asa sa fie? Cand s-au pornit ateii sa omoare crestini sau musulmani doar pentru simplul motiv ca nu sunt atei?!
    Iar confortul, nivelul de trai ridicat, medicina sau libertatea opiniei de care beneficiem acum, tot ateilor se datoreaza, in niciun caz religiei, oricare ar fi ea. Poate budismul are vederi mai largi…
    PS: cat despre biserica ortodoxa, cat de habotnic s-au purtat vis a vis de Sergiu Nicolaescu…no comment 😦

    Apreciază

   2. Relaţia dintre regimurile comuniste- declarat şi asumat ateiste şi religii vă este cunoscută?

    Apreciază

   3. Foarte cunoscuta. Strabunicul meu a fost protopop in Basarabia si omorat de comunisti. Insa asta nu are legatura, e un caz particular. In comunism omorarea unora dintre liderii religiosi era mai degraba justificata altfel, (ca tradator, etc) dar nu era la nivel de dogma oficiala: sa lichidam toti crestinii. Liderii ii deranjau. Comunistii teoretic tolerau cultele. Nu le simpatizau dar le acceptau.

    Apreciază

 4. […] Sursă: Ateu sau ateist? – Bogdan DUCA […]

  Apreciază

  Răspunde

 5. […] Intr-unul din articolele postate pe blogul sau, Bogdan Duca zice urmatoarele: […]

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s