Dintre toate ideologiile care se vehiculează în zilele noastre, cea care are cel mai mare potenţial totalitar este libertarianismul.
Şi aceasta pentru că imaginează o utopie statală- statul minimal (sau chiar dispariţia lui), o utopie morală- apariţia unui om nou, moral, care este atât de bun şi de perfect încât să îşi asigure propria bunăstare dar şi să aibă grijă benevol de cei în nevoi, este orientat spre distrugerea rânduielilor şi instituţiilor tradiţionale.

Omul este chemat la libertate- asta o cred şi eu. Dar eu cred că omul trebuie să demonstreze în faţa lui Dumnezeu şi aproapelui său că este vrednic şi responsabil pentru a fi liber.
Altfel, a da libertate deplină oricărui om este ca şi cum ai aşezat o oaie în mijlocul unei haite de lupi sau un lup în mijlocul unei turme de oi.

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s