Cântările Bisericii definesc poate cel mai bine această sărbătoare ca ”începutul mântuirii noastre.” Iar numele de ”Buna Vestire” dat acestei sărbători este practic celălalt nume al Creștinismului: Evanghelia, Vestea cea bună a mântuirii noastre.
Evenimentul prăznuit astăzi îndreptățește întru totul această interpretare și relatează nu doar momentul minunat al conceperii Domnului Iisus Hristos ca Om adevărat, în pântecele Fecioarei Maria, dar ne arată și ”mecanismul” mântuirii- care este împreună lucrarea dintre Dumnezeu și om.
Dumnezeu iubește atât de mult omul, respectă atât de mult încununarea creației Sale, încât voința Sa se supune voinței omului.
Dacă Fecioara Maria nu ar fi acceptat să devină Maica Domnului (acel minunat ”Fie mie după cuvântul tău…”) mântuirea ar fi fost practic imposibilă.

bunavestire30_sxvi

Mulți se întreabă cum de e posibil răul în lume, cum de îl ”îngăduie” Dumnezeu- el este posibil pentru că este posibilă libertatea- acest cuțit cu două tăișuri, care nu e dar decât în măsura în care este însoțit de multă și înțeleaptă responsabilitate. Fără responsabilitate, libertatea este cauza răului.

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s