Eu nu am înţeles niciodată povestea asta cu testele pentru aflarea coeficientului de inteligenţă. Mă rog, eu am fost ferit mai tot timpul de riscul de a fi pasionat de teste din astea, psihologice. Orice test cu mai mult de 10 întrebări mă plictiseşte de moarte.
Unicul test care m-a marcat a fost unul făcut dintr-o revistă de pe la începutul anilor 90, poate chiar din 1990: „Aveţi origini extraterestre?”. Am aflat că sunt un extraterestru în formă umană.

Ţin minte şi acum o întrebare: „Aveţi o nostalgie pe care nu vi-o puteţi explica, a unei alte lumi?”

Dar nu despre asta vreau să scriu ci despre testele MENSA. Tare am senzaţia că MENSA nu este gândită să fie o elită, nici măcar pentru a fi o „listă scurtă” a oamenilor care ar trebui îmbarcaţi pe o „arcă a lui Noe” în cazul unui eventual diluviu universal.
Pur şi simplu este o aflare în treabă deşteaptă, unde intri în urma unui test (dar pe care îl poţi susţine de două ori, am înţeles), cu o taxă de 35 de lei. Cum vă daţi seama că este înghesuială mare de oameni care îşi doresc să primească o ţidulă că sunt inteligenţi, profitul nu este deloc mic.

Ai trecut testul? În fiecare an plăteşti o cotizaţie de 60 de lei pentru a fi în două programe: Sigh şi Sight, ce au aceeaşi valoare ca şi comunităţile de pe Facebook.
(Nu mă credeţi? Vizitaţi link-ul: http://mensa-romania.ro/beneficii/sig/ ).

E drept, beneficiul suprem este acela că părinţii, rudele şi prietenii vor avea bucuria că….eşti deştept foc. 🙂

CT_Quartz-IQ_SPOTLIGHT

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s