Discutam cu o prietenă de pe Facebook despre stânga românească.
Am sărit repede peste PSD (care e cel mai de dreapta partid pe care şi-l poate permite România în acest moment) şi am vorbit de stânga autentică, gen „Critic Atac”.
Dacă îi priveşti pe intelectualii români care se declară radicali de stânga, poţi să stai liniştit: nicio revoluţie neobolşevică nu va tulbura apele (aţi remarcat? tot mai curate) ale Dâmboviţei.
Stânga asta radicală este cel mult în stare, în vreo polemică pe tema unei interpretări lacaniene a lui Zizek, să spargă vreo halbă în Dianei 4 (şi apoi să îşi ceară scuze de la conducere, pentru că totuşi patronatul de acolo sunt „tovarăşi de drum” care hidratează cu folos revoluţia). Dar mai mult, nu.
Însă România are nevoie de o entitate civică care să privească atent- şi nu cu lentile ideologice de neomarxisto-gramsciano- critpoleninisto-lacaniano-postanarhisto-zizekian, spre oameni şi nevoile lor concrete.
Acei oameni îi găsim, zic eu, nu în partide, nu pe terasele stângii intelectual-bachice, ci în biserici.
Misiunea socială a cultelor din România, făcută într-o discreţie evanghelică, care se manifestă de la nivelul solidarităţilor sociale de parohie până la mari proiecte, este singurul sprijin real pentru sărmanii acestui popor…
Şi cu aşa „stânga”, parcă aş vota şi eu…..

646x404

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s