Şi acum să ne gândim un pic la ce s-a întâmplat zilele astea în mass-media românească dar şi în online: o manipulare pe care trebuie să o cercetăm cu atenţie, pentru că nu am asistat la un episod izolat. Trebuie să ştim cu ce ne confruntăm.

Am văzut cum s-a încercat o veritabilă campanie de ură anti-grecească, mergându-se până acolo încât ajunseserăm la un soi de luptă de clasă între naţiuni: proletarul european versus chiaburul şi speculantul ordinar grec.
S-au reactivat stereotipuri altfel foarte „non-europene”, s-au făcut manipulări cel puţin grosiere, s-a depus un întreg efort pentru a invalida în ochii opiniei publice nu atât poporul grec, cât voinţa democratică a unei naţiuni.
Pur şi simplu, se insinua pe toate căile, democraţia nu este bună. În schimb, disciplina impusă de către alţii, este singura cale, singura soluţie acceptabilă.

Vă daţi seama că grosul acestei campanii nu era dedicat grecilor- că nu stau ei să citească presa şi postăceala românească, El a făcut parte dintr-un efort masiv şi mult mai vechi de dresare a conştiinţei civice româneşti în contra democraţiei, în respect tâmp faţă de hegemonul străin şi faţă de concepte abstracte dar cu un conţinut profund nedemocratic, precum „stat de drept” şi „justiţie”.
În aceeaşi logică avem campania dezmăţată la nivel de huiduială dar pervers organizată contra Parlamentului…

Paralel cu aceasta, avem apariţia unor pseudo-partide anti-sistem, menite să deturneze orice discurs anti-sistem românesc pe câmpii prostiilor unui peremism reeşapat. Uitaţi-vă ce frumos promovat este anti-maghiarismul lui Bogdan Diaconu, care altfel este un politician foarte cuminte când vine vorba de temele mainstream.

Dar nu e de ieri, de azi, de când România este victima unei campanii de manipulare şi de agit-prop mai mult decât profesionistă. Cel puţin din anul 2012… Să nu ne iluzionăm că asistăm la momente episodice…

Dar votul grec de astăzi a arătat că, din fericire, ceea ce se întâmplă în România- anestezierea unei naţiuni, nu e posibil peste tot. Să prindem curaj şi să începem tetoxifierea de propagandă şi manipulare. Acum ori niciodată.

Peoples_Administration_Direct_Democracy_People_Power

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s