Vremurile se strâng şi se grăbesc. Niciunul dintre noi nu poate să ştie cum va arăta lumea de mâine, chiar…
Un prieten deştept de-al meu, de pe Facebook, remarca că Uniunea Europeană a fost provocată ca niciodată anul acesta şi lovită în două puncte nevralgice:
1. eşecul monedei unice, euro;
2. eşecul zonei Schengen

În ambele situaţii, răspunsul UE a fost să amâne inevitabilul- căci şi criza greacă e departe de a fi rezolvată, doar i se amână deznodământul pentru….cât mai târziu.

Nu avem de unde să ştim ce se va întâmpla cu Europa şi cu noi în următoarele luni de zile.
Închiderea graniţelor zonei Schengen- ceea ce se încearcă acum, înseamnă nimic altceva decât izolarea României. Dar sunt scenarii şi mai negre pentru „euro-optimiştii” români: o Uniune Europeană mai mică, mai funcţionabilă, mai uşor de administrat.

Nici euroscepticii sau anti-UE ca mine nu au motive să fie relaxaţi, însă….
Trăim într-o ţară care, din pricina unei clase politice iresponsabile- această clasă politică (PSD, PNL,UDMR, UNPR, ALDE, minorităţile naţionale eternizate în Parlament) – s-a mizat totul pe o singură carte: cartea euro-atlantică.
Nu avem un plan secund. Nu avem o strategie de exit. Nu avem nici măcar relaţii decente cu potenţiali parteneri în cazul prăbuşirii uriaşului cu picioare de lut pe care l-am ales de idol.
Pe cel mai negru scenariu, cel al disoluţiei UE, aş vrea să îmi enumere cineva 5 state prietene din apropiere pe care să putem conta.
Grupul de la Vişegrad- discutam cu o prietenă foarte deşteaptă- pare să se construiască ca o alternativă regională. Dar premierul Ponta tocmai bodogăneşte de zor pe Orban şi clasa politică maghiară şi, exceptând o similitudine în opiniile anti-ruse cu Polonia, ce avem noi în comun cu acest grup de state?
România comite exact greşeala din 1938-1940: joacă alba-neagra în politica sa externă. A mizat pe o singură carte atunci, mizează şi acum….

Nu e de glumit cu viitorul pe termen mediu….

maxresdefault

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s