Este ziua domnului Augustin Buzura.
Începuturile carierei mele scriitoriceşti le datorez domnului Buzura, care a găzduit, ani de-a rândul, în paginile revistei „Cultura”, articolele mele.nu tot timpul comode.
Să aduc aminte de articolele în care scriam despre desfiinţarea Institutului Cultural Român, înfiinţat chiar de domnul Buzura? O singură clipă nu s-a pus problema nepublicării, sau măcar cenzurării lor.
În timp ce Patapievici mă jignea în cele mai lipsite de eleganţă moduri, ameninţându-mi prietenii comuni, domnul Buzura a acceptat punctul meu de vedere incomod.
Ba chiar mi-a încurajat incorectitudinea politică, dilemele serioase pe care le aveam faţă de lucrurile considerate altfel ca „fiind date”. Şi asta cu orice risc- am atras revista „Cultura” într-un litigiu la CNCD.

Mi-a fost „maestru”? Doar în sensul acela, spus cândva de Noica: al celui care, intuind că tânărul din faţa lui are o nebunie din cea bună, i-o încurajează, hrăneşte, nu îl cocoleşte şi îl intimidează.

La Mulţi Ani! Şi plini de sănătate şi linişte creatoare.

buzura

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s