Când mai aud cuvinte ca „valori europene”, „europenizare”, „integrare europeană”, nu pot să nu mă întreb:

1. De când uciderea copiilor prin avort este valoare europeană? Ştiu că prima ţară care a permis avortul a fost URSS, apoi statele comuniste, apoi abia ţările din vestul Europei.

2. De când căsătoriile homosexuale, adopţiile de copii de către cuplurile homosexuale, sunt valori europene? Homosexualitatea a fost tot timpul considerată în Europa (chiar şi în Grecia antică!) un viciu şi o perversiune.

3. De când secularizarea e valoare europeană? Primii secularişti au fost mânuitorii ghilotinei de la 1789, apoi socialiştii francezi şi (surpriză?) …sovieticii şi ţările comuniste.

4. De când eutanasia e valoare europeană? Germania nazistă găsise soluţia aceasta pentru bolile incurabile.

5. De când e ideea aceasta că Europa nu are graniţe ba chiar are obligaţia să primească populaţii întregi de migratori? Nicio ideologie din istoria europeană, până la ideologia multiculturală, nu a îndemnat statele europene la o astfel de sinucidere.

Valorile europene sunt valorile creştine şi valorile naţionale. Europa nu este şi nu poate fi decât creştină şi a naţiunilor. Nu mai e creştină şi a naţiunilor europene? Atunci Europa a murit.
Europenizarea nu presupune altceva decât să fim mai creştini şi mai români. Aşa cum integrarea în Europa înseamnă de fapt doar afirmarea identităţii noastre istorice europene prin românitatea şi creştinismul nostru.

Nu cred să existe vreo sinonimie între Europa şi UE. Decât dacă considerăm cancerul- în cazul acesta ideologic şi birocratic- parte a unui organism sănătos.

eurosceptic

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Un comentariu

  1. Wow!

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s