Noica întreba pe oricine dorea să emigreze în Germania: „Unde vrei să te duci? În Germania untului, sau în Germania culturii? Dacă vrei în Germania culturii, paradoxal o poţi găsi în bibliotecile din România mai bine decât în Germania”.

Frica mea cea mare este că toată povestea de la 1989 şi de după nu a avut nicio treabă cu libertatea ci doar cu…untul.
Şi iluzia aceea, a Occidentului untului, ne face să ne aruncăm şi bruma de libertate şi de demitate la gunoi. Doar ca să…. Naiba ştie „ca să” ce…. Pentru că atunci când românaşii noştri flămânzi au sărit pe fast-food, li s-a spus că nu e sănătos, că e mai bună mâncarea vegetariană (blestematul ăla de salam cu soia).

Când au confundat libertatea-aia sfântă şi responsabilă- cu libertatea de a cumpăra prostii, imediat li s-a scos ochii că sunt „societate consumeristă”. Când au vrut să se crucească, li s-a spus că e o jignire faţă de alteritate manifestarea publică a credinţei.
Ah, dacă vor să îşi manifeste public perversităţile intime- cum ar fi homosexualitatea- acesta este un semn de sănătate civică.Dar nu popismele….

Cât despre libertate, e prea grea, dacă nu e libertatea de a te droga şi a fi tâmpit. Tot mai bun e un totalitarism soft- care să decidă pentru tinece să gândeşti, cum să gândeşti, ce să spui, cum să spui.
În definitiv e un totalitarism deştept, nu ca cel comunist sau cel nazist. Nu îţi interzice niciun viciu- doar virtuţile. Şi cine are nevoie de virtuţi?

cancercell

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s