Ce cred că înseamnă a fi conservator în Europa (şi România) secolului XXI?

1. Să crezi că Europa este un continent al naţiunilor, unite de un singur element (care nu este nici măcar un coagulant)- credinţa creştină şi valorile morale presupuse de aceasta.
Orice altă încercare de unificare a Europei, în contra naţiunilor şi credinţei şi moralei creştine, este inacceptabilă pentru un om cu sentimente conservatoare.
Deci a fi conservator înseamnă a fi eurosceptic.

2. Să crezi că ideologiile sunt rele prin ele însele. Nu există ideologii bune. Există ideologii rele sau mai puţin rele.

3. Să fii contra avorturilor, eutanasiei, sinuciderii asistate, experimentelor folosind copii concepuţi, dar nenăscuţi (fetuşi).

4. Să nu consideri uniunile între cuplurile homosexuale ca fiind căsătorie şi să aperi familia tradiţională.

5. Să nu fii de acord cu corectitudinea politică. Să crezi civilizaţiile se ciocnesc (unele violent, altele non-violent) dar nu coexistă. Să înţelegi că multiculturalismul este o ideologie periculoasă.

6. Să iubeşti cultura şi arta de calitate. Să nu te laşi păcălit de fome culturale şi artistice care transmit de fapt mesaje ideologice sau apelează la snobismul inerent oricărei persoane umane.

7. Să crezi în valoarea educaţiei şi să vezi ca fundament al educaţiei cei şapte ani de acasă, nu grădinţa sau căminul.

8. Să crezi că Statul trebuie să îşi cunoască limitele şi locul şi că trebuie să fie cât mai puţin influenţat ideologic.

9. Să nu te temi să spui lucrurilor pe nume. Chiar şi când împăratul tău este gol. Nu doar al altora.

Notă: reflecţie după o discuţie în contradictoriu pe Facebook pe tema asta.

Voi ce ziceţi?

We're Conservative

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

2 comentarii

  1. Citind articolul mi-am zis ca nu e totul pierdut. Din randul celor oamenilor „obisnuiti”, dar tacuti, pe care bunul simt nu i-a parasit, mai apare cate cineva care are curajul sa-si asume curajul de a se „pune impotriva vantului”, eufemistic vorbind. In ce ma priveste, sunt intru totul de acord cu toate cele 9 puncte !

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

  2. Felicitari,d-le Duca!Aveti perfecta dreptate!Voi deveni un adept al conservatorismului si invit cit mai multi romani sa o faca,este una din sansele de a ne continua dainuirea pe aceste meleaguri.

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s