Am ascultat într-o emisiune de la Neptun tv, la care am intervenit şi eu telefonic, pe un părinte vicar administrativ de la Patriarhie şi mi-am dat seama că nu voi fi invitat să fac comunicarea BOR :)))

Pentru clericii de pe Deal, totul e frumos, minunat, paşnic, lumea iubeşte pe părintele Patriarh şi nu îşi doreşte nimic mai mult decât aşchiile de lemn dulceag din „cuvântul părintesc şi prietenesc pentru tineri” al clericilor.

Dar un grup mic de atei răi strică isihia cu sforăituri a ierarhiei. Ei însă nu deranjează prea tare.

Eu am spus că nu trebuie să facem confuzia între atei şi creştinii secularişti. Creştinii secularişti pot să ia la huiduit pe un preot, să scandeze contra Bisericii, să nu îi pese de legea morală creştină dar….să spună un Tatăl nostru sfâşietor, îngenuncheaţi pe caldarăm. Pentru ei nu e vreo contradicţie…
Şi am atras atenţia asupra unui aspect important: prima generaţie secularistă din România este generaţia celor care au făcut religia în şcoli.

Cumva o fi în planul lui Dumnezeu: catolicii să moară din pricina prea multei deschideri spre lume, care îi secularizează, ortodocşii să se sufoce în propriul ghetto al autosuficienţei clericale.

Biserică, trezeşte-te!

Vrem-spitale-nu-catedrale-Bucuresti-poza-mica

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

2 comentarii

  1. Bogdan, râzi de mine, beşteleşte-mă, dar nu înțeleg prea bine termenul de creştini secularizați şi mai ales, dar mai ales, legătura lor, cu ora de religie. Nu fac mişto. Te rog să îmi explici. Mulțumesc!

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s