Dacă şi atentatul acesta de la Paris se va termina cu un „marş de solidaritate” şi o campanie pe Fb de „solidarizare”, înseamnă că e grav de tot….

Băieţii prind curaj. Ne buşesc tot mai sistematic (atentatul de ieri a fost un atac armat bine coordonat, impecabil), periodic- riscând să ne trezească. Cu toate acestea ei mizează pe cu totul altceva: pe frica noastră. Nu frica noastră de ei, de Islam- ci frica noastră de a recunoaşte că de 250 de ani, dar mai acut de 50 de ani am construit o lume de iluzii.
Că totul e iluzoriu- de la economia noastră ficţională, „de pe” bursă, până la felul în care am înţeles democraţia, libertatea, egalitatea, societatea…

Ei ştiu că felul nostru, al occidentalilor, de a reacţiona la probleme este acela de a ne face că nu există. Iar atunci când ele ne lovesc, de a le minimiza prin reacţii stupide- de un comercialism ieftin.
După orice eveniment al lumii occidentale, că e dramatic sau glorios, de 50 de ani încoace ai o certitudine- te poţi alege măcar cu un tricou „comemorativ”, dacă nu şi cu alte câteva materiale „promoţionale”. Sau măcar vreun sticker „solidar” pe Facebook.
Însă după această reacţie puternică emoţional, ieftină dar colorată comercial şi plină de pathos, vine apoi replierea în propriile valori comode, în credinţa în progres şi cea mai bună dintre lumile posibile.
Fiecare eşec este tratat panglossian (de la Pangloss, un simpatic personaj al lui Voltaire, pentru necunoscători). După secvenţa telenovelistică, a lacrimaţiei pentru victime, ne scufundăm capul şi mai adânc în nisipurile iluziilor ideologice cu care ne-am înconjurat.

După fiecare atentat se mai pierd nişte libertăţi civile pentru….cetăţenii occidentali, se insistă şi mai mult pe secularism ….împotriva creştinilor şi se promovează şi mai tare ideea că….trebuie să înţelegem şi să respectăm mai bine Islamul.
Oricărui eşec al multiculturalismului i se răspunde cu mai mult multiculturalism, oricărui eşec al UE i se replică cu mai multă integrare ueuropeană.
Să nu uităm că acesta este departe de a fi primul antentat. El vine dintr-o lungă serie de atentate ale căror consecinţe au fost….mai puţină libertate, mai mult multiculturalism, mai puţină suveranitate,mai multă UE, mai puţin creştinism, mai mult Islam.
A vorbi despre ciocnirea civilizaţiilor şi jidhad, e „fascism” si incorect politic. A cere integrarea sau expulzarea musulmanilor, e de-a dreptul „rasism”.

Adevărul cel mai trist? Acela că musulmanii ar fi tâmpiţi să nu profite de pe urma prostiei noastre. Şi cum nu sunt tâmpiţi, calvarul e la început.

2848110571_SignNoDemocracyJustIslam_xlarge

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

8 comentarii

 1. 50 ani , dar cu precadere in ultimii 25 . Cei ce au proiectat daramarea zidulului , revolutiile portocalii, primavara araba nu apar in mass -media ca Dinu Flamand care ieri afirma : ” Nici lacrima facila , nici indiferenta ” .Este cinism vs emotie .

  Apreciază

  Răspunde

 2. […] Sursa: Bogdan Duca  […]

  Apreciază

  Răspunde

 3. – Libera imigrație, aproape o asimilare forțată?
  http://bit.ly/1kWQ4pF

  Apreciază

  Răspunde

 4. – Franța moare, dar stânga nu se predă!
  http://bit.ly/1O9WTOm

  Apreciază

  Răspunde

 5. „felul nostru,al occidentalilor..” dle Duca? despre aceasta eroare de gandire scriau marii Eminescu si Nae Ionescu. Incompatibilitatea cu ‘modelul’ vest-european este traita de romani de 26 ani.Atentatele de la Paris sunt doar un rezultat direct al politicilor nihiliste perpetue de la Revolutia Franceza incoace.In rest felicitari pentru articol.

  Apreciază

  Răspunde

 6. D-le Duca …aparentele înșală! Islamismul sau orice religie nu are nici o legătură cu atentatul de la Paris! Faptul ca Franta primește cartonase galbene pierzând vieți iar Germania pierzând bani este cu totul alta poveste. Singurul responsabil pentru tragedie este Politicul! Ofer 4 beri celui care îmi spune cine sunt adevărații responsabili! Lectură plăcută…

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s