Cântarea sărbătorii acesteia este însă cântarea dreptului Simeon.
Acesta primise de la Dumnezeu binecuvântarea- blestem ca viaţa sa să se lungească peste limitele sale naturale, până când va vedea pe Mesia.
Viaţa sa devenise o aşteptare a lui Dumnezeu- cu tensiuni, nădejde şi deznădejde.
Când a văzut Familia lui Iisus aducând Pruncul în Templu, a ştiut că Acesta este Mesia, că Hristos a venit şi că aşteptarea lui s-a încheiat.
Atunci a rostit o rugăciune care a făcut istorie:
„Acum eliberează pe robul Tău, Stăpâne, după cuvântul Tău, în pace. Căci văzură ochii mei mântuirea Ta, pe care ai pregătit-o înaintea feţei tuturor popoarelor; Lumină spre descoperirea neamurilor şi slava poporului Tău, Israel.”
Semnul sfinţeniei este atunci când nu te mai temi de moarte pentru că încrederea în Dumnezeu şi bucuria întâlnirii cu Acesta e mai puternică decât frica de moarte.
Rugăciunea lui Simeon ne arată o astfel de sfinţenie- a conştiinţei că de fapt această viaţă este robie, din care, dacă ne împăcăm cu Dumnezeu, trebuie să fim eliberaţi. Noi nu avem încredere în Libertate, închisoarea a devenit „libertatea” noastră. Ş, ce e mai grav, cu cât închisoarea e mai confortabilă, cu atât neîncrederea şi frica faţă de Libertate creşte.
Şi cu cât înaintăm în istorie, grăbindu-ne spre sfârşitul ei, tensiunea aceasta, a fricii de Libertate, creşte.  Uitaţi-vă la liberalii zilelor noastre: care ajung, pe zi ce trece, mai liberticizi decât toţi tiranii din istorie, doar pentru că pentru ei „libertate” e opusul eliberării. Paradoxal doar aparent….
id_dreptul_simeon_l
Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s