Citesc acum un comentariu care îmi reproșa că atac subiecte care polarizează, în loc să creeze unitate (cum ar fi chestiunea Mircea Vulcănescu) .
 
Sincer, aș fi de acord cu el dacă ceea ce scriu eu nu ar fi tot timpul reactiv.
Eu nu scriu despre Holocaustul românesc pentru că nu am alte subiecte de scris ci pentru că, invocându-se Gulagul românesc se reabilitează oameni responsabili de acest Holocaust.
Eu nu scriu despre diverse ipocrizii de le văd la frații ortodocși pentru că am pur și simplu chef să mă leg de ipocriții altora când îi am și pe ai mei, decât atunci când această ipocrizie lovește în restul suflării creștine.
Nu aduc aminte de 1948 și complicitatea criminală a BOR din perioada comunistă că m-am gândit să ajut pe Remus Cernea ci pentru că BOR se laudă cu momentul 1948 și ce a urmat după….
Și tot așa….
 
Sincer, mi-aș dori să nu am motive să reacționez, să scriu aici despre ce cărți am mai găsit prin anticariate, despre ce filme văd, despre ce verset biblic îmi sare în ochi sau despre bucătărie (gătesc chiar acum niște mini-șnițele delicioase, pe care o să le mănânc cu un sos quatro formaggi)
 
Însă când tocmai unitatea necesară a creștinilor și a societății noastre este torpilată (cu intenție, nu doar din prostie, să fim sinceri) să nu reacționez e nedrept și mă fac vinovat față de mine, în prmul rând.
Nu poți justifica sufocarea celorlalți prin nevoia de….pace socială. Nu poți face amnistii unilaterale (fie ele și doar morale) invocând armonia socială. Nu poți să te aștepți la solidaritatea întregii societăți când de fapt tu vrei să îți impui propria ideologie (fie ea și confesională).

Și să mai lămuresc un lucru: nu Alexandru Florian a inventat Holocaustul comis în România. El este realizarea unor guvernări succesive, din decembrie 1937 până pe 23 august 1944, regimuri la care au aderat, cu funcții importante, mari personalități culturale românești și oameni care s-au regăsti apoi în temnițele comuniste.

De ce faptul că au ajuns în închisorile comuniste ar trebui să îi transforme din criminali sau complici la crimă în eroi?
Ce face Florian greșit este faptul că aplică exact aceeași logică pe care o găsești în tabăra adversă lui: nu vede nuanțele. Între Florian și Capsali, de exemplu, e o diferență de opinii, nu de atitudine.
Eu cu reacțiile mele tocmai nuanțele vreau să le subliniez.

14360398_1210814502308714_764351381_o

Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s