Când eram adolescent exista un sport la care românii erau suficient de buni ca să umple de mândrie pe părinţii, bunicii mei, colegii mei.
Ce isterie era. Era ca de revelion când erau campionatele mondiale ale sportului ăstuia şi ai noştri jucau şi chiar şi câştigau.
 
Între timp am crescut mare şi sportul acesta a dispărut din România. A apărut în locul lui un univers straniu, în care oameni care numai alură sportivă nu au, vând şi cumpără jucători ai unui sport care e inexistent, fac afaceri de sute de milioane de euro, iar statul construieşte stadioane monumentale, şi probabil funerare, ale acestui sport rege.
Mai aflu că ar mai exista şi jucători încă vii ai acestui sport: dar nu ştiu dacă mai joacă, pentru că tot ce ştiu despre ei este că se droghează, s-au bătut în nu ştiu ce discotecă, şi-au găsit o nouă iubită, au cumpărat o pereche de sâni artificiali unei amante, etc..
 
Şi mai există şi o Federaţie naţională a acestui sport în care se mai joacă ceva, dar nu sportul respectiv: se joacă pentru funcţiile în federaţia respectivă.
 
Vorbesc, desigur, de fotbal.
minge
Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

Un comentariu

  1. In adevar , sportul acesta care a disparut din Romania ( probabil si din lume) a devenit astazi Noua Religie a capitalismului ( inca foarte salbatic) .

    Apreciază

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s