Liiceanu nu a greșit când a spus că doamna Kovesi este ”slujirea pură”.
Doamna Kovesi face parte dintr-o categorie aparte de oameni: cei mai periculoși. E vorba de oamenii care nu mai investesc în umanitatea lor pentru că au o misiune, o fișă a jobului, o vocație profesională și se dedică ei.
Doamna Kovesi este ”slujirea pură” în aceeași măsură în care Adolf Eichmann, Leon Troțki, Buharin, au fost slujirea pură.
Biografia doamnei Kovesi este de o tristețe deprimantă. Nu îi place nimic din ”frivolitățile” femeiești. Se îmbracă fără gust, nu se îngrijește, nu e pasionată de shopping. Nu strânge banii nici pentru copii, nici pentru mama bolnavă. Nu știm să locuiască într-o vilă și e probabil ca zvonul conform căruia stă într-un apartament să fie adevărate.
Nu avem imagini cu ea în vreo vacanță, nici măcar din Bulgaria, ce să mai vorbim de exotica Grecie, că nici nu îndrăznim să credem că doamna Kovesi ar putea merge în Caraibe din alt motiv decât arestarea unor oameni.
Viața ei sentimentală pare tot în interes de serviciu. Un amor la ordin (pentru Ghiță) cu un acoperit devenit apoi ținta ei predilectă.
Alte mondenități? O petrecere cu lăutari într-un obiectiv al SRI, un ignat într-un alt sediu secret al serviciilor, o duminică petrecută pentru a pune la cale niște alegeri în sufrageria spațioasă a unui general….
Mici bucurii ale vieții? Tot ce putem afla e că doamna Kovesi chiar trăiește o plăcere în munca ei și o satisfacție quasi-erotică în arestarea unor oameni. Iar perspectiva că și-ar putea pierde jobul e o dramă în sine…
Doamna Kovesi este un om nefericit. Cei care țin cu adevărat la ea ar trebui să îi dorească (cât mai are timp) să se bucure de frivolitate, de bani, să păcătuiască. Da. Să păcătuiască.
În Rai intră păcătoșii convertiți. Dar sigur nu intră virtuoșii robotizați. Nu de alta, dar nu au cum să se bucure de Paradis pentru că….pur și simplu nu mai știu să se bucure. Și nici măcar nu pot conștientiza răul pe care îl fac…
kovesi-1
Reclame

Publicat de Bogdan Duca

Nascut in 1980. Teolog si politolog de orientare conservatoare si crestina. Militeaza pentru aparitia unei Drepte europene si crestine care sa poata descoperi si apara identitatea autentica a Batranului Continent.

8 comentarii

 1. […] Sursa: Bogdan Duca Blog […]

  Apreciază

  Răspunde

 2. cum le stii tu pe toate ca un om mare :)) stii si cine intra si cine nu inta in rai :)))

  Apreciază

  Răspunde

 3. Justinian Tiberius Claudius 4 iunie 2018 la 11:10 pm

  In Paradisul imaginat de Sf. Augustin drept credinciosii vor merge din cand in cand la marginea unei genuni de unde ii vor putea privi pe cei condamnati la iad, sbatandu-se in chinuri atroce. E de presupus ca si Doamna K ar putea fi deseori vazuta aplecandu-se peste balustrada. E de presupus ca va fi si o balustrada… Demiurgul se ocupa de toate detaliile.

  Apreciază

  Răspunde

 4. Justinian Tiberius Claudius 4 iunie 2018 la 11:16 pm

  Vad ca „logo” – ul repartizat probabil automat de „managementul” paginii reprezinza o Swastika descompusa. Buna eticheta!
  Sub acest semn trebuie sa ai „grija”, „Sorge” ce spui.

  Apreciază

  Răspunde

 5. Justinian Tiberius Claudius 4 iunie 2018 la 11:24 pm

  Sau un glob de sticla in care plutesc bucati de Swastika. Daca invarti globul in directia potrivita si pui in miscare „partile” vei asista la reconstructia micului monstru sau depinzand de glob, vei vedea fulgi de zapada cazand prin lichid pe un Pom de Craciun.

  Apreciază

  Răspunde

 6. […] articol publicat pe blogul personal, Bogdan Duca scrie că Laura Koveși face parte dintr-o „categorie aparte de oameni: […]

  Apreciază

  Răspunde

 7. Marga Maggie Gigi 5 iunie 2018 la 8:11 am

  Incearca cu xanax, popo Duca, lmfao

  Apreciază

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s